Tweetalig op LinkedIn? Problems are solved!

Het was in februari van dit jaar dat een van mijn vaste LinkedInklanten verontrust naar me toe kwam met de mededeling dat haar profiel in het Nederlands niet meer zichtbaar was. Alleen de Engelstalige versie deed het nog. Voor haar was dat een vervelende situatie, aangezien ze op zoek was naar een baan in Nederland. Ik bood haar aan om samen een bericht op te stellen voor het Helpcenter van LinkedIn. We kregen netjes een bericht terug dat er inderdaad problemen waren met tweetalige profielen en dat er werd gezocht naar een oplossing. Helaas konden ze niet aangeven hoe lang dat zou gaan duren…

Waarom tweetalig op LinkedIn?

Tijdens mijn trainingen en workshops komt regelmatig de vraag langs waarom je een tweetalig profiel op LinkedIn zou moeten zetten. Daar kan je verschillende redenen voor hebben. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een baan in een internationaal werkend bedrijf. Dan kan het handig zijn om naast een Nederlands profiel ook een Engelstalig profiel te hebben. Want als het bedrijf op LinkedIn in het Engels zoekt en jouw profiel alleen in het Nederlands beschikbaar is, heb je dikke pech en word je niet gevonden.

Het kan ook zijn dat je ondernemer bent en je niet alleen voor Nederlandse klanten werkt. Ook dan is het handig om een profiel te hebben in de taal van je klant. En je kan een netwerk in het buitenland hebben, omdat je daar hebt gestudeerd of hebt gewerkt. Dan is het fijn dat die mensen jouw profiel ook in hun eigen taal kunnen lezen.

Het probleem is opgelost!

De afgelopen maanden heb ik cursisten die een tweetalig profiel wilden aanmaken, geadviseerd hier nog even hiermee te wachten. Deze week kreeg ik te horen dat het probleem bij LinkedIn is opgelost. De oude functionaliteit van een paar jaar geleden, dat je als je op een tweetalig profiel van iemand komt, zelf de taal van je voorkeur kunt instellen, is weer terug. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe dat er uitziet. Het is van een cursist, die primair een Engels profiel heeft en secundair een profiel in het Nederlands.

Zoals je ziet, kan je rechts bovenin, naast de achtergrondafbeelding, als bezoeker zelf je taal kiezen. Dus, alle gebruikers van LinkedIn die hebben gewacht met het aanmaken van een profiel in een andere taal: jullie kunnen weer! Wil je weten hoe het precies werkt, dan kun je dit blog lezen: https://www.delinkedintraining.nl/are-you-dutch-engels-op-linkedin/

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel of kom je er zelf niet uit, schrijf je dan voor de LinkedIn-cursus. Op 24 april 2018 van 09.30 tot 12.30 uur voor werkzoekenden of voor ondernemers en werknemers van een bedrijf op 11 april 2018 van 13.30 tot 16.30 uur in Soest.